Top-House er bygget i 1972-1974. Dengang, hvor standarden på Nørrebro var das i gården og lopper i sengene. Tænk engang, hvor meget opsigt det vakte, at man rejste en bygning, hvor lejlighederne fik store badeværelser med badekar, og hvor fællesarealerne inkluderede parkeringskælder, sauna, pool og tennisbane. Dengang var Top-House virkelig en god historie. Og ejendommen var med til at løfte hele kvarteret.

 

Dagmarsgade


Efter Dronning Dagmar (1185-1212), der var bøhmisk prinsesse og blev gift med Valdemar Sejr 1205. Hun er gravsat i St. Bendts kirke i Ringsted.
Kilde: www.absalon.nu

Dagmarsgade: »Jordvejen« var tidligere betegelsen for en del af Dagmarsgade, som gik fra Ægirsgade mod Thorsgade. Den første del af Dagmarsgade, den del, er lå op mod Ægirsgade, lignede den øvrige del af kvarteret med etageejendomme og gaden ud for disse ejendomme var etableret med fortov og kørebanen belagt med brosten. Den øvrige del var jordvej helt til hjørnet Dagmarsgade/Allersgade. (Navnet på denne del af Dagmarsgade hængte ved blandt de lokale, også efter anlæggelsen af brostensbelagt kørebane i begyndelsen af 1950’erne).

På dette stykke jordvej lå bl.a. flere store garageanlæg, et af disse gik helt igennem til Thyrasgade, en stor tømmerplads og ved hjørnet Dagmarsgade/Allersgade lå en plads omgivet af et højt, grønt plankeværk. Herinde afleverede kvarterets klunsere de ting de samlede op ved hjælp af deres syvtal (fremstillet af indmaden fra en cykelpumpe) i skraldebøtterne rundt omkring i kvarterets baggårde. På denne plads stod også et meget stort og omfangsrigt kastanietræ, der hældede sin omfangsrige krone ud over plankeværket mod Dagmarsgade. Mange af disse klunsere boede i et garageanlæg der lå på venstre side i Dagmarsgade. Om vinteren, når det var hundekoldt, blev der fyret godt op i petroleumsovne for at holde varmen. Men det hændte af og til at der opstod ild i det indsamlede skrammel, som klunserne omgav sig med i garagerne. Når brandbilerne kom susende gennem gaden fra den nærliggende brandstation i Hillerøgade og drejede ned ad Ægirsgade og stoppede i begyndelsen af Dagmarsgade, vidste man, hvad der var gang i. Nogle af disse klunsere opholdt sig også på et værtshus i Allersgade. Den lille Kafé hed det. I folkemunde kaldet ChezKai efter ejeren der hed Kai. Jeg har ladet mig fortælle, at udstyret i dette værtshus var store egetræsborde/stole, ternede duge, sand på gulvet og spytbakker i hjørnerne.

Kilde: Keld Sørensen 2005

Kontakt

Kontakt bestyrelsen

Benyt formularen til at sende en mail til bestyrelsen. Formularen bør ikke bruges til henvendelser af hastende karakter, da der kan gå op til en måned før bestyrelsen er samlet og kan svare.

Bestyrelsen kan kontaktes på:
Bestyrelsen@top-house.dk 

Viceværten i Top-House

Tomas Pelt
Mobil: 5150 5475
vicevaert@top-house.dk 
fra kl. 8-16
Kontortid i kælderen.
torsdage fra kl. 18-19.

 

Felter med * skal udfyldes.

Anna Kristensen
Formand

Peter Johannes Bang
Næstformand

Kirsten Eithz
Bestyrelsesmedlem

Ib Skaale Christoffersen
Bestyrelsesmedlem

Peter Kolby
Bestyrelsesmedlem